Slovenska posada Mitja Božić i Enej Bobič u Subaru Imprezi pobjednici su After Corona Rally Partija održanog zadnjeg lipanjskog vikenda u Gambetićima na stazi Canalli u organizaciji AMKORK SKOK Racing i AK Poreč Motorsport. Drugo ovogodišnje automobilističko natjecanje u Istri okupilo je 33 posade iz Italije, Hrvatske i Slovenije. Dominirali su Talijani, čija je posada Adriano Scalcon – Silva Venchaerutti u vrlo atraktivnoj Škoda Fabiji R5 vodila sve do početka zadnjeg brzinca u kojem je „pretjerala“, udarila u lijevi pa desni hupser i nekoliko puta se prevrnula. Bilo je to vatreno krštenje suvozačice koja se u autosport vratila nakon 24 godine pauziranja. Srećom, vozač je prošao neozlijeđen dok je suvozačica zadobila lakši udarac u ruku i rame.

Ipak, Talijani su stali na drugo i treće postolje. Tako je srebrno pripalo posadi James Bardini – Giulia Zanchetta u vozilu Subaru Impreza, a treće Agostinu Iccolltiju i Giuseppeu Ferrareliju u atraktivnoj Škoda Fabiji S200. Naime, prvoplasirana posada Božić-Bobič četiri specijalna brzinca ukupne dužine 50-ak kilometara odradila je u vremenu od 33:45,100. Druga je posada imala zaostatak od 0,16 a treća od 0,29 sekundi. Zanimljivo je da se slovenska posada već na shakedownu u subotu susrela s tehničkim kvarom; za vrijeme zagrijavanja pukla im je vilica. Naredna dva sata bila su presudna za odlazak u Kopar, demontiranje vilice sa vozila Subaru Impreze prijatelja, strepnju u koloni na graničnom prijelazu, povratak i „osposobljavanje“ vozila za siguran start. U konačnici – trud se isplatio!

Odlične vožnje je zabilježio i Krešimir Lakošeljac u svom premijernom nastupu. Iako već dobro znan igrač u svijetu offraoda, Krešimir je iz kruga u krug bio sve brži i bolji. Dovoljan poticaj da se u ovu automobilističku disciplinu ponovno vrati. Od malobrojnih hrvatskih predstavnika još valja istaknuti Marka Fakina. Iako je majstorski vladao dobro mu znanom stazom, i on je pritisnuo papučicu gasa iznad mogućnosti i zabilježio za njega laganiji, a za vozilo teži crash.

Sve u svemu – bio je to zanimljiv i uzbudljiv oktanski vikend u Istri. Organizacijski tim obitelji Milokanović na čelu s Edijem i ovog je puta uspio u svom naumu da svim posadama priušti prije svega zabavu a zatim i sportski rezultat. Sve je dodatno začinilo neumoljivo sunce i oblaci prašine koji su sudionicima predstavljali dodatan izazov.

Foto: Marko Devčić

Slične objave